Filteri za ulje
Frad filteri

Radni vek i siguran pogon motora i radnih mašina, u svim meteorološkim, klimatskim i eksploatacionim uslovima, u velikoj su meri određeni uslovom da ulje, kao osnovno sredstvo za podmazivanje, zadrži optimalan nivo čistoće u toku definisanog eksploatacionog perioda. Pored funkcije podmazivanja kao primarne, ulje obavlja i funkciju hlađenja, zaštite od korozije, pranja i zaptivanja. Napred pobrojane funkcije ukazuju na značaj održavanja adekvatnog nivoa čistoće ulja u jednom sistemu. Filteri ulja FRAD su projektovani tako da obezbede najvišu moguću zaštitu motora od abrazivnih i drugih nečistoća i omoguće ulju punu funkcionalnost u predviđenom eksploatacinom periodu.

Filter ulja visokog kvaliteta je FRAD-ov imperativ i on je obezbeđen:

  • izborom najkvalitetnijih filter papira koji su kontrolisani u vlastitoj laboratoriji i kvalitetno obrađeni u procesu proizvodnje filtera
  • optimalnom površinom filtriranja sa minimalnim otporima proticanja fluida
  • velikom sposobnošu akumuliranja prljavštine
  • kućištima otpornim na visoke pritiske i zaštićenim od korozije
  • besprekornim radom by-pass ventila pri hladnom startovanju motora, zaprljanju filtera ili pri ekstremnim uslovima rada
  • pravilnim funkcionisanjem nepovratnog ventila, koji sprečava pražnjenje filtera kada se motor isključi
  • preciznom izradom i visokim kvalitetom zaptivki za optimalno i kvalitetno zaptivanje i u najtežim uslovima rada

filter_uljeFRAD ima širok asortiman filtera ulja i umetaka filtera ulja koji se primenjuju na većini tipova benzinskih i dizel motora za filtriranje motornog i menjačkog ulja. Svaki filter je tako projektovan i izrađen da ispunjava ili premašuje zahteve koje određuju vodeći proizvoači motora.

FRAD takođe proizvodi veliki broj razliitih tipova filtera ulja za teške rudarske i građevinske mašine. Ovi su filteri projektovani na osnovu najnovijih saznanja iz oblasti filtracije i omoguđavaju rad mašina u uslovima ekstremnih opterećenja.