Kompanija
Frad filteri

Fabrika za proizvodnju rezervnih auto delova, " FRAD filteri ", je osnovana 1958. godine u Aleksincu.
U toku višegodišnjeg rada FRAD je svoj asortiman filtera proširio na oko 2500 različitih tipova, tako da je danas najveći specijalizovani proizvoÄ‘ač filtera u Srbiji i jedan od vodećih na Balkanu.
Naš proizvodni program čine fiteri za sve vrste fluida sa maksimalnim spektrom primene. FRAD proizvodi filtere vazduha, ulja i goriva za sve vrste motora SUS kod automobila, autobusa, kamiona, lokomotiva, brodova, poljoprivrednih i graÄ‘evinskih mašina itd. U programu su i filteri za klimatizaciju gore navedenih vozila. Takodje prozvodimo filtere hidraulike kako za vozila tako i za najširu industrijsku primenu. U mogućnosti smo da ponudimo i filtere za specijalne namene i po posebnim zahtevima (otprašivanje, filtracija vode, kisilina). EKO filteri svakim danom postaju sve veći deo FRAD-ovog programa. Instalirani kapaciteti omogućuju proizvodnju od 6,5 miliona komada filtera godišnje sa tehnologijom koja je prilagoÄ‘ena za izradu srednjih i malih serija i za brzu promenu programa, s obzirom na širok asortiman filtera. FRAD-ovo opredeljenje je da obezbedi svojim potrošaima najkvalitetnije filtere i servisne usluge.

FRAD vrši kontrolu kvaliteta od početka do kraja prema vlastitim standardima, a na osnovu principa koje je širom sveta postavio ISO standard. Dobit za potrošače je dvostruka: konzistentno visok kvalitet sa veoma prihvatljivim cenama. U pogonima FRAD-a proizvode se svi elementi koji se ugraÄ‘uju u njegove proizvode. To opredeljenje je omoguilo da FRAD postane fabrika koja ima:

  • savremeno istraživanje, razvoj i projektovanje
  • srednjeserijsku i maloserijsku proizvodnju
  • sertifikovani sistem kvaliteta
  • laboratoriju za istraivanje i razvoj koja svakodnevno kontroliše kvalitet proizvoda
  • konstrukciju i izradu alata i specijalnih mašina za potrebe proizvodnje